diumenge, 20 de gener del 2013

FAMOSOS CUINERS CATALANS

FERRAN ADRIÀ

Ferran Adrià Acosta, va néixer el 14 de Maig del 1962 a Hospitalet del Llobregat, Barcelona. És xef i ex copropietari del restaurant el bulli, situat a Cala Montjoi, a Roses, Girona, distingit amb tres estrelles a la Guia Michelin i millor restaurant del món segons el Top 50 de la revista Restaurant. L’Any 2011 el bulli va tancar les portes per sempre.





CARME RUSCALLEDA
Carme Ruscalleda i Serra va néixer a l’any 1952 a Sant Pol de Mar al Maresme. És una cuinera catalana propietària, amb el seu marit Antoni Balam, del restaurant Sant Pau de sant pol de mar i del restaurant Sant Pau a Tòquio, Japó. El restaurant català compta de tres estrelles de la Guia Michelin, i el restaurant de Tòquio ja en compta ja de dues.

JOAN ROCA
Joan Roca, va néixer a Girona a l’any 1964. És cuiner i xef del restaurant gironí El Celler de Can Roca. Va treballar amb els seus avis i pares als seus respectius negocis familiars, una fonda i un restaurant de cuina catalana. Ara és xef del seu propi restaurant, els seus germans treballen amb ell; en Josep que és sumiller i en Jordi que és el xef de postres.

IOLANDA BUSTOS

Iolanda Bustos va néixer a Palafrugell al 1976 és una cuinera catalana, especialitzada en cuina botànica. Amb quatre anys la família es va desplaçar a Palau-sator al Baix Empordà per obrir el primer restaurant familiar.
L’any 2001 va ser l’any que va decidir només dedicar-se a la cuina i fins a dia de avui s’ha format realitzant cursos de cuina temàtics, majoritàriament a l’aula gastronòmica de l’Empordà.



CARLES GAIG
Carles Gaig va néixer l’any 1948 a Barcelona. Va començar a fer de cuiner el 1979. És el cap de la cuina del restaurant de Can Gaig, fundat el 1869 al barri d’horta a Barcelona, el restaurant és distingit amb una estrella Michelin des de 1993. També es cap del restaurant La Cúpola a Fuerteventura amb una estrella Michelin.

3 comentaris: